info@leones-realestate.hr+385 99 284 2871

Nekretnine Novigrad

Proglašen najrazvijenijim malim gradom u Hrvatskoj, ovaj pitoreskni gradić pozicioniran na zapadnoj obali Istre je doživljaj kojeg ne želite propustiti. Zbog odličnog geografskog položaja Novigrad je savršen izbor za investiciju jer je popularan među turistima iz čitavog svijeta, no, unatoč tome, zadržao je intiman šarm, gostoljubivost i tipičnu opuštenost mediteranskog grada. Poznat je po svojim živopisnim bojama, povoljnoj klimi, bogatoj povijesti, kulturi i lakoći življenja. Spektakularno lijepi i romantični zalasci sunca, koji svake večeri nude drugačiju paletu boja pobuditi će niz emocija u svakom promatraču.
Novigrad je zaista očaravajuće mjesto za sva osjetila. Iz nekoć mirnog ribarskog mjesta, pretvorio se u neodoljivu i nezaobilaznu turističku destinaciju koja i dalje njeguje tradiciju.
Pravi gurmani u Novigradu mogu naći izvrsnu hranu u ponajboljim restoranima Hrvatske, vrhunsko istarsko vino kao i odlično ekstra djevičansko maslinovo ulje.
Osim hedonizma u jelu i piću, sjajan način da napunite baterije i doživite Novigrad iz drugačije perspektive su inspirativne šetnje uz more, vožnje biciklom ili trčanje.
Kao povijesni grad, prošao je razdoblja bizantske, franačke, njemačke, mletačke, napoleonske, austro-ugarske, i talijanske uprave, a svako je od tih razdoblja ostavilo trag na njegovu kulturnu baštinu.
U gradskoj se jezgri nalaze impozantne srednjovjekovne zidine, a Novigrad krije i obilje spomeničke baštine, od kojih se naročito izdvajaju župna crkva sv. Pelagija i sv. Maksima, Belveder (jedina lođa u Istri smještena tik uz more), a Muzej lapidarijum posjeduje dojmljivu zbirku kamenih spomenika iz antike, ranog i kasnog srednjeg vijeka dok u centru možete naići i na predivnu patricijsku palaču obitelji Rigo.
Ne propustite priliku investirati baš u Novigrad jer ovaj društveni, kulturni, gospodarski i umjetnički gradić zavoljet ćete na prvi pogled.

12345
Ukupno : 51