info@leones-realestate.hr+385 99 284 2871

Nekretnine Umag

Grad Umag nalazi se na samo deset kilometara od granice sa Slovenijom, prvi je grad na ulasku u Istru sa sjevera i uz Savudriju najzapadnije mjesto u RH. Umag ima izuzetno zanimljivu i bogatu povijest, još od antičkog doba prepoznat je kao privlačno mjesto za život zbog svoje blage mediteranske klime i dobre prometne povezanosti.
U staroj gradskoj jezgri Umaga očuvana je srednjovjekovna urbana struktura. Sačuvan je najveći dio srednjovjekovno-renesansnih zidina i kula uklopljenih u noviju arhitekturu. U njemu se nalaze brojni arheološki nalazi koji svjedoče njegovoj bogatoj prošlosti. Zaštitnik grada Umaga je sv. Pelegrin, čiji se blagdan obilježava 23. svibnja.
Od mnogobrojnih umaških manifestacija, jedna od najvažnijih je teniski turnir ATP Croatia Open na kojem nastupaju mnogobrojne globalne teniske zvijezde. Tako Umag kroz deset dana postaje pravo malo svjetsko tenisko središte. Osim tenisa, u Umagu svoje pripreme odrađuju brojni nogometni klubovi te ga posjećuju golferi, biciklisti i ostali sportski rekreativci. Također, u Umagu se održava Sea Star Festival na kojem nastupaju najpoznatije glazbene zvijezde današnjice, zbog čega je grad prepoznatljiva festivalska destinacija u Europi. Sve gore navedeno, čini Umag privlačnim mjestom svim generacijama.
Danas je Umag suvremeni, urbani grad izuzetne lokacije, dobro razvijene infrastrukture i prometne povezanosti s ostatkom Europe. Važna prednost mu je blizina Italije, Slovenije i Austrije zbog čega je atraktivna destinacija za život i odmor cijele godine.

1234567
Ukupno : 141